Fondom Fima novac upravljaće Društvo Ilirika

Bez autora
Oct 18 2011

Društvo za upravljanje investicionim fondovima (DZU) Fima invest saopštilo je da je sa DZU Ilirika zaključilo ugovor o prenosu upravljanja otvorenim investicionim fondom Fima novac. Fima DZU je navela da je ta odluka u skladu sa usvojenom poslovnom strategijom usmeravanja poslovanja na razvoj investicionih fondova koji ulažu pretežno u vlasničke hartije od vrednosti. Fima novac je otvoreni investicioni fond očuvanja vrednosti imovine, što znači da ulaže u depozite i kratkoročne hartije od vrednosti. Fondovi očuvanja vrednosti imovine imaju najmanju stopu rizika, ali i ostvaruju najniže prinose u odnosu na ostale vrste otvorenih fondova. DZU Ilirika u Srbiji već upravlja sa četiri otvorena investiciona fonda - Ilirika global, Ilirika gold, Delta plus i Delta dinamik. Na srpskom tržištu je 15 otvorenih investicionih fondova od kojih su tri balansirana, pet su fondovi očuvanja vrednosti imovine a ostalo fondovi rasta imovine.

Fondom Fima novac upravljaće Društvo IlirikaDruštvo za upravljanje investicionim fondovima (DZU) Fima invest saopštilo je da je sa DZU Ilirika zaključilo ugovor o prenosu upravljanja otvorenim investicionim fondom Fima novac.

Fima DZU je navela da je ta odluka u skladu sa usvojenom poslovnom strategijom usmeravanja poslovanja na razvoj investicionih fondova koji ulažu pretežno u vlasničke hartije od vrednosti.

Fima novac je otvoreni investicioni fond očuvanja vrednosti imovine, što znači da ulaže u depozite i kratkoročne hartije od vrednosti.

Fondovi očuvanja vrednosti imovine imaju najmanju stopu rizika, ali i ostvaruju najniže prinose u odnosu na ostale vrste otvorenih fondova.

DZU Ilirika u Srbiji već upravlja sa četiri otvorena investiciona fonda - Ilirika global, Ilirika gold, Delta plus i Delta dinamik.

Na srpskom tržištu je 15 otvorenih investicionih fondova od kojih su tri balansirana, pet su fondovi očuvanja vrednosti imovine a ostalo fondovi rasta imovine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik